MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

/*! elementor – v3.17.0 – 25-10-2023 */
.elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

 

ÖN BİLGİLENDİRME FORMU

 

MADDE 1) SATICI VE ÜRÜN BİLGİLERİ

Ünvanı: Marha Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi
Adresi: Akif İnan Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Sezgi Apartmanı No: 25/D Onikişubat/KAHRAMANMARAŞ

Telefon: ………..
Fax: …………..
Müşteri Hizmetleri Telefon: ………….

Mersis Numarası: ……………

 

MADDE 2) SATIŞA KONU MALIN TEMEL ÖZELLİKLERİ

Satışı yapılacak sözleşme konusu ürünün adı, âdeti, özellikleri, KDV dâhil satış fiyatı, ödeme şekli ve diğer bilgiler şu şekildedir.

 

Ürün Adı ve Temel Nitelikleri Adet Satış Bedeli
(KDV dahil toplam Türk Lirası)
Vadeli Satış Bedeli
(KDV dahil toplam)
       
Teslimat Adresi:      
Fatura Adresi:      
ALICI tarafından karşılanacak diğer masraflar:      

 

MADDE 3) KONU

İş bu ön bilgilendirme formunun konusu nitelik ve satış fiyatı belirtilen ürünlerin satışı ve teslimi ile ilgili olarak alıcının, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 27/11/2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince bilgilendirilmesidir.

 

MADDE 4) ÖDEME ARAÇLARI

4.1) Ödeme Şekli: Kredi Kartı ile İşlem/Banka havalesi, EFT/Kapıda Ödeme. Müşterilerimiz ürün bedellerini kredi kartı ile tek çekim/taksitli olarak ödeyebilecekleri gibi, banka havalesi veya EFT yoluyla veya anlaşmalı kargo şirketleri aracılığıyla kapıda ödeme seçeneğini kullanarak da ödeme imkânına sahiptirler. Müşterilerimizin tercih ettiği ödeme şekline göre yapılacak indirim tutar ve oranlarına www.marha.com.tr adlı internet sitesinde yer verilmektedir.

4.2) Sipariş özeti sayfasında sipariş toplamının kaç taksitle ödeneceği bilgisi bulunmaktadır. Bankanız kampanyalar düzenleyerek sizin seçtiğiniz taksit adedinin daha üstünde bir taksit adedi uygulayabilir, taksit öteleme gibi hizmetler sunulabilir. Bu tür kampanyalar bankanızın insiyatifindedir ve şirketimizin bilgisi dâhilinde olması durumunda sayfalarımızda kampanyalar hakkında bilgi verilmektedir. Kredi kartınızın hesap kesim tarihinden itibaren sipariş toplamı taksit adedine bölünerek kredi kartı özetinize bankanız tarafından yansıtılacaktır. Banka taksit tutarlarını küsurat farklarını dikkate alarak aylara eşit olarak dağıtmayabilir. Detaylı ödeme planınızın oluşturulması bankanız insiyatifindedir.

 

MADDE 5) KARGO VE TESLİMAT

5.1) Paketleme, kargo ve teslim masrafları alıcı tarafından karşılanmaktadır. Kargo ücreti sipariş tutarına göre değişiklik göstermekte olup, 2’nci maddede satışa konu malın temel özelliklerinde ayrıntılı olarak belirtilmektedir.

5.2) Teslimat, anlaşmalı kargo şirketi aracılığı ile alıcının yukarıda belirtilen adresinde elden teslim edilecektir. Teslim anında alıcının adresinde bulunmaması durumunda dahi Firmamız edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, alıcının ürünü geç teslim almasından ve/veya hiç teslim almamasından kaynaklanan zararlardan ve giderlerden satıcı sorumlu değildir. Satıcı, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

5.3) Ürün sözleşme tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde teslim edilecektir. Ürününün teslim edilmesi anına kadar tüm sorumluluk satıcıya aittir.

5.4) Teslimat sırasında alıcı, ürünü muayene ettikten sonra teslim tutanağını imzalayacaktır. Alıcı veya alıcı adına hareket eden kişi teslim tutanağını imzalamakla, ürünü tam, eksiksiz ve hasarsız olarak teslim aldığını beyan etmiş olacaktır.

 

MADDE 6) CAYMA HAKKI

6.1) İndirim Yapılan Ürünlerde İade ve Değişim Mevcut Değildir; Bunun Haricinde Tüketici (alıcı), 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin işbu Mesafeli Satış Sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir. Ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının bozulmamış, ürünün kullanılmamış ve yeniden satılabilirlik özelliğini yitirmemiş olması şartına bağlıdır.

6.2) Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;

  1. a) Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün,
  2. b) Birden fazla parçadan oluşan mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,
  3. c) Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün esas alınır.

6.3) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin cayma hakkı süresi dolmadan, yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcıya yöneltilmesi yeterlidir.

6.4) Cayma hakkının kullanılmasında tüketici, EK’te yer alan formu kullanabileceği gibi cayma kararını bildiren açık bir beyanda da bulunabilir. Satıcı, tüketicinin bu formu doldurabilmesi veya cayma beyanını gönderebilmesi için internet sitesi üzerinden seçenek de sunabilir.  İnternet sitesi üzerinden tüketicilere cayma hakkı sunulması durumunda satıcı, tüketicilerin iletmiş olduğu cayma taleplerinin kendilerine ulaştığına ilişkin teyit bilgisini tüketiciye derhal iletmek zorundadır. Cayma hakkının kullanımına ilişkin ispat yükümlülüğü tüketiciye aittir.

6.5) Tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:

  1. a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
  2. b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
  3. c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

  1. d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
  2. e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
  3. f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
  4. g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.

ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.

  1. h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

 

MADDE 7) YETKİLİ MAHKEME, TÜKETİCİLERİN ŞİKÂYET VE İTİRAZLARI

7.1) Siparişinize ve/veya siparişinize konu ürüne ve/veya siparişinizle ilgili herhangi bir konuda şikâyetinizin olması halinde şikâyetlerinizi yukarıda belirtilen iletişim bilgileri veya www.marha.com.tr adlı internet sitesinde belirtilen iletişim bilgileri vasıtasıyla satıcıya iletebilirsiniz. İletmiş olduğunuz şikâyet başvurularınız derhal kayıtlara alınacak, yetkili birimler tarafından değerlendirilerek çözümlenmeye çalışılacak ve en kısa sürede size geri dönüş sağlanacaktır. İşbu sözleşme ile ilgili çıkacak ihtilaflarda; Türk Mahkemeleri yetkili olup; uygulanacak hukuk Türk Hukuku’dur.

7.2) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerli olmak üzere İş bu Sözleşme ile ilgili çıkacak ihtilaflarda; her yıl Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen değere kadar olan ihtilaflar için tüketici işleminin yapıldığı veya tüketici ikametgâhının bulunduğu yerdeki İl veya İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, söz konusu değerin üzerindeki ihtilaflarda ise tüketici işleminin yapıldığı veya tüketici ikametgâhının bulunduğu yerdeki Tüketici Mahkemeleri yetkili olacaktır.

 

MADDE 8) DİĞER HÜKÜMLER

Alıcı, www.marha.com.tr adlı internet sitesinde satışı yapılan ürüne ait temel özellikleri, tüm vergiler dâhil satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat ve cayma hakkına ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu, elektronik ortamda bu hususlara ilişkin gerekli teyidi verdiğini beyan ve kabul eder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

 

MADDE 1) TARAFLAR

İş bu sözleşme aşağıda bilgileri yer alan alıcı ile satıcı arasında düzenlenmiştir. İşbu sözleşmede belirtilen adresler, tarafların yasal tebligat adresleri olup, satıcı ve alıcı yazılı olarak bildirilmedikçe işbu adreslere yapılan tebligatların geçerli addolunacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

 

1.1) Satıcı

Ünvanı: Marha Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi
Adresi: Akif İnan Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Sezgi Apartmanı No: 25/D Onikişubat/KAHRAMANMARAŞ

Telefon: ………..
Fax: …………..
Müşteri Hizmetleri Telefon: ………….

Mersis Numarası: ……………

 

1.2) Alıcı

Adı/soyadı/Ünvanı:

Adresi:

Telefon:

E-mail:

Tarih :

 

MADDE 2) KONU

İş bu sözleşmenin konusunu alıcının satıcıya ait www.marha.com.tr adlı internet sitesinden elektronik ortamda sipariş verdiği, sözleşmede bahsi geçen nitelikleri haiz ve yine sözleşmede satış fiyatı belirtilen malın satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve 27/11/2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesidir. Alıcı, satışa konu malın temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. satışa konu mal ile ilgili tüm ön bilgiler ve cayma hakkı konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında malı sipariş verdiğini iş bu sözleşme hükümlerince kabul ve bayan eder.

 

MADDE 3) SATIŞA KONU MALIN TEMEL ÖZELLİKLERİ

Sözleşme konusu ürünlerin cinsi ve türü, miktarı, marka/modeli, rengi, satış bedeli www.marha.com.tr adlı internet sitesi üzerinde aşağıda belirtildiği gibi olup, bu bilgiler alıcı tarafından onaylanmıştır.

Satışı yapılacak sözleşme konusu ürünün adı, âdeti, özellikleri, KDV dâhil satış fiyatı, ödeme şekli ve diğer bilgiler şu şekildedir.

 

Ürün Adı ve Temel Nitelikleri Adet Satış Bedeli
(KDV dahil toplam Türk Lirası)
Vadeli Satış Bedeli
(KDV dahil toplam)
       
Teslimat Adresi:      
Fatura Adresi:      
ALICI tarafından karşılanacak diğer masraflar:      

 

MADDE 4) ÖDEME ARAÇLARI

4.1) Ödeme Şekli: Kredi Kartı ile İşlem/Banka havalesi, EFT/Kapıda Ödeme. Müşterilerimiz ürün bedellerini kredi kartı ile tek çekim/taksitli olarak ödeyebilecekleri gibi, banka havalesi veya EFT yoluyla veya anlaşmalı kargo şirketleri aracılığıyla kapıda ödeme seçeneğini kullanarak da ödeme imkânına sahiptirler. Müşterilerimizin tercih ettiği ödeme şekline göre yapılacak indirim tutar ve oranlarına www.marha.com.tr/sss linki altında yer verilmektedir.

4.2) Sipariş özeti sayfasında sipariş toplamının kaç taksitle ödeneceği bilgisi bulunmaktadır. Bankanız kampanyalar düzenleyerek sizin seçtiğiniz taksit adedinin daha üstünde bir taksit adedi uygulayabilir, taksit öteleme gibi hizmetler sunulabilir. Bu tür kampanyalar bankanızın insiyatifindedir ve şirketimizin bilgisi dâhilinde olması durumunda sayfalarımızda kampanyalar hakkında bilgi verilmektedir. Kredi kartınızın hesap kesim tarihinden itibaren sipariş toplamı taksit adedine bölünerek kredi kartı özetinize bankanız tarafından yansıtılacaktır. Banka taksit tutarlarını küsurat farklarını dikkate alarak aylara eşit olarak dağıtmayabilir. Detaylı ödeme planınızın oluşturulması bankanız insiyatifindedir.

 

MADDE 5) SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN, ÖDEME VE TESLİMATA İLİŞKİN BİLGİLER

5.1) Alıcı, www.marha.com.tr adlı internet sitesinde satışa arz edilen sözleşme konusu ürünlerin yukarıda belirtilen temel nitelikleri, satış fiyatı, fiyatların geçerlilik süresi, ödeme şekli ve teslimata ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.

5.2) Paketleme, kargo ve teslim masrafları alıcı tarafından karşılanmaktadır. Kargo ücreti sipariş tutarına göre değişiklik göstermekte olup, 3’üncü maddede sözleşme konusu ürün, ödeme ve teslimata ilişkin bilgilerde ayrıntılı olarak belirtilmektedir.

5.3) Teslimat, anlaşmalı kargo şirketi aracılığı ile alıcının yukarıda belirtilen adresinde elden teslim edilecektir. Teslim anında alıcının adresinde bulunmaması durumunda dahi Firmamız edimini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmiş olarak kabul edilecektir. Bu nedenle, alıcının ürünü geç teslim almasından ve/veya hiç teslim almamasından kaynaklanan zararlardan ve giderlerden satıcı sorumlu değildir. Satıcı, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

5.4) Ürün sözleşme tarihinden itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde alıcıya teslim edilecektir. Ürününün teslim edilmesi anına kadar tüm sorumluluk satıcıya aittir.

5.5) Teslimat sırasında alıcı, ürünü muayene ettikten sonra teslim tutanağını imzalayacaktır. Alıcı veya alıcı adına hareket eden kişi teslim tutanağını imzalamakla, ürünü tam, eksiksiz ve hasarsız olarak teslim aldığını beyan etmiş olacaktır.

5.6) Sözleşme konusu ürün, alıcıdan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden satıcı sorumlu tutulamaz.

5.7) Sözleşme konusu ürünün teslimatı için işbu sözleşmenin alıcı tarafından elektronik ortamda onaylanmış olması ve bedelinin satıcı tarafından belirlenen ödeme şekli ile tam ve eksiksiz olarak ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenmez, eksik ödenir veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, satıcı ürünün teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

5.8) Alıcı, sözleşme konusu ürünü teslim almadan önce muayene edecek, ezik, kırık, ambalajı yırtılmış vb. hasarlı ve ayıplı ürünü kargo şirketinden teslim almayacaktır. Teslim alınan ürünün hasarsız ve sağlam olduğu kabul edilecektir. Teslimden sonra ürünün özenle korunması borcu alıcıya aittir.

5.9) Ürünün tesliminden sonra tüketiciye ait kredi kartının tüketicinin kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun ürün bedelini satıcıya ödememesi halinde, tüketicinin kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla ürünün bildirimi takip eden en geç 3 (üç) gün içerisinde satıcıya gönderilmesi zorunludur.

5.10) Garanti belgesi ile satılan ürünlerden olan veya olmayan ürünlerin ayıplı (arızalı, bozuk vb.) halinde veya garanti kapsamında ve şartları dâhilinde arızalanması veya bozulması halinde gerekli onarımın yetkili servise yaptırılması için söz konusu ürünler satıcıya gönderilebilir, bu takdirde kargo giderleri satıcı tarafından karşılanacaktır.

5.11) 385 sayılı vergi usul kanunu genel tebliği uyarınca iade işlemlerinin yapılabilmesi için tarafınıza göndermiş olduğumuz iade bölümü bulunan faturada ilgili bölümlerin eksiksiz olarak doldurulması ve imzalandıktan sonra tarafımıza ürün ile birlikte geri gönderilmesi gerekmektedir.

5.12) Satıcı mücbir sebepler gibi olağanüstü durumlar ve/veya teknik sebepler nedeni ile sözleşme konusu ürünü süresi içinde teslim edemez ise durumu alıcıya bildirmekle yükümlüdür. Bu takdirde alıcı siparişin iptal edilmesi, sözleşme konusu ürünün varsa emsali ile değiştirilmesi veya teslimat süresinin engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi hususundaki seçimlik haklarından birini kullanabilir. Alıcının siparişi iptal etmesi halinde kredi kartının ait olduğu bankaya gerekli bildirim yapılarak ödediği tutarın iadesi sağlanır.

5.13) Tek bir sipariş kapsamında birlikte satılan ürünlerde kargonun ücretsiz olacağı belirtilmiş ise, ürünlerden birinin iade edilmesi halinde iade edilmeyen ürünün kargo bedeli alıcıdan tahsil edilir. Satıcının ilgili kargo bedelini varsa alıcıya yapacağı iade ödemelerinden mahsup hakkı saklıdır.

5.14) Alıcı, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında ikamet etmekte/bulunmakta ve/veya ürünün teslim edileceği adres Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında bulunmakta ise, ikamet ettiği/bulunduğu ve/veya ürünün teslim edileceği ülkenin söz konusu ürünün alımı nedeniyle Kanun, Yönetmelik ve ilgili yasal düzenlemeleri uyarınca tahakkuk ettireceği gümrük vergisi, harç ve sair her türlü mali yükümlülüğün kendisine ait olacağını, ürünün teslim edilebilmesi için talep olunacak tüm ödemeleri derhal ve aynen yerine getireceğini şimdiden kabul, beyan ve taahhüt eder.

5.15) Alıcı, kredi kartı ile yapmış olduğu işlemlerinde temerrüde düşmesi halinde kart sahibi bankanın kendisi ile yapmış olduğu kredi kartı sözleşmesi çerçevesinde faiz ödeyecek ve bankaya karşı sorumlu olacaktır. Bu durumda ilgili banka hukuki yollara başvurabilir, doğacak masrafları ve vekalet ücretini alıcıdan talep edebilir ve her koşulda alıcının borcundan dolayı temerrüde düşmesi halinde alıcı borcun gecikmeli ifasından dolayı satıcının oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul eder.

 

MADDE 6) CAYMA HAKKI

6.1) Tüketici (alıcı), 14 (ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin işbu Mesafeli Satış Sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkı süresi, hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde ise tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak tüketici, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir. Ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün ambalajının bozulmamış, ürünün kullanılmamış ve yeniden satılabilirlik özelliğini yitirmemiş olması şartına bağlıdır.

6.2) Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde;

  1. a) Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün,
  2. b) Birden fazla parçadan oluşan mallarda, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün,
  3. c) Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, tüketicinin veya tüketici tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün esas alınır.

6.3) Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin cayma hakkı süresi dolmadan, yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcıya yöneltilmesi yeterlidir.

6.4) Cayma hakkının kullanılmasında tüketici, EK’te yer alan formu kullanabileceği gibi cayma kararını bildiren açık bir beyanda da bulunabilir. Satıcı, tüketicinin bu formu doldurabilmesi veya cayma beyanını gönderebilmesi için internet sitesi üzerinden seçenek de sunabilir.  İnternet sitesi üzerinden tüketicilere cayma hakkı sunulması durumunda satıcı, tüketicilerin iletmiş olduğu cayma taleplerinin kendilerine ulaştığına ilişkin teyit bilgisini tüketiciye derhal iletmek zorundadır. Cayma hakkının kullanımına ilişkin ispat yükümlülüğü tüketiciye aittir.

6.5) Tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:

  1. a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
  2. b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
  3. c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

  1. d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
  2. e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
  3. f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
  4. g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.

ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.

  1. h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

 

MADDE 7) YETKİLİ MAHKEME, TÜKETİCİLERİN ŞİKÂYET VE İTİRAZLARI

7.1) Siparişinize ve/veya siparişinize konu ürüne ve/veya siparişinizle ilgili herhangi bir konuda şikâyetinizin olması halinde şikâyetlerinizi yukarıda belirtilen iletişim bilgileri veya www.marha.com.tr internet sitesinde belirtilen iletişim bilgileri vasıtasıyla satıcıya iletebilirsiniz. İletmiş olduğunuz şikâyet başvurularınız derhal kayıtlara alınacak, yetkili birimler tarafından değerlendirilerek çözümlenmeye çalışılacak ve en kısa sürede size geri dönüş sağlanacaktır. İşbu sözleşme ile ilgili çıkacak ihtilaflarda; Türk Mahkemeleri yetkili olup; uygulanacak hukuk Türk Hukuku’dur.

7.2) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerli olmak üzere İş bu Sözleşme ile ilgili çıkacak ihtilaflarda; her yıl Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen değere kadar olan ihtilaflar için tüketici işleminin yapıldığı veya tüketici ikametgâhının bulunduğu yerdeki İl veya İlçe Tüketici Hakem Heyetleri, söz konusu değerin üzerindeki ihtilaflarda ise tüketici işleminin yapıldığı veya tüketici ikametgâhının bulunduğu yerdeki Tüketici Mahkemeleri yetkili olacaktır.

 

MADDE 8) DİĞER HÜKÜMLER

Siparişin gerçekleşmesi durumunda alıcı işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.

 

SATICI: Marha Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi

 

ALICI:

 

Tarih:

 

 

 

 

 

CAYMA HAKKI FORMU

 

SATICI:

Ünvanı: Marha Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi
Adresi: Akif İnan Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Sezgi Apartmanı No: 25/D Onikişubat/KAHRAMANMARAŞ

Telefon: ………..
Fax: …………..
Müşteri Hizmetleri Telefon: ………….

Mersis Numarası: ……………

 

Konu: Aşağıda yer alan ürün satışına ilişkin olarak sözleşmeden cayma hakkımı kullanmak istiyorum.

Satın almış olduğum ürünün ambalajının bozulmamış, ürünün kullanılmamış ve yeniden satılabilirlik özelliğini yitirmemiş olduğunu, aksi takdirde cayma hakkını kullanamayacağımı, satıcının bu nedenle uğrayacağı zararı tazmin edeceğimi, cayma hakkı konusunda gerekli bilgilendirmenin ön bilgi formu ve mesafeli satış sözleşmesi ile yapıldığını beyan, kabul ve taahhüt ederim.

 

Sipariş Tarihi :  
Ürünün Teslim Tarihi :  
Cayma Hakkı Kullanılan Ürün :  
Cayma Hakkı Kullanılma Nedeni :  
Cayma Hakkına Konu Ürün Bedeli :  

 

ALICI:

Adı Soyadı:

Adres:

İmza:

Tarih: